Известие

Collapse
No announcement yet.

Няма ми го маслото!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Да, спокойно можеш да се съмняваш в него, особено ако ти прави впечатление, че при студен старт двигателят потропва повечко за 3 - 4 секунди и после утихва.
    Да..прави ми впечатление при студения старт...хм...значи може да съм си вкарал автогол като съм налял масло още....а проблема да е бил в тоя клапан...хахахах...мале мале....
    Смяна на филтъра...ще оправи ли ситуацията с тоя клапан...евентоално ако е от него?

Comment

Първоначално публикувано от CHEFO666 Покажи съобщение
      Да..прави ми впечатление при студения старт...хм...значи може да съм си вкарал автогол като съм налял масло още....а проблема да е бил в тоя клапан...хахахах...мале мале....
      Смяна на филтъра...ще оправи ли ситуацията с тоя клапан...евентоално ако е от него?
      100% ще реши проблема с клапана но си вземи качествен филтър. Не се притеснявай, че си сипал много масло. Като смениш филтъра, запали, след като позагрее угаси, изчакай 1 минута и премери нивото. Ако трябва долей да е до средата на щеката. Ако след няколко часа престой нивото си е същото, значи клапанът работи добре.

PS:
      Понеже търговци всякакви и филтри още по-всякакви, търси филтър, който освен че го дават да става за твоя двигател да има възвратен клапан и още по-добре и байпасен клапан.
      Last edited by ecotronic; d.m.y г., 21:48.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

И си купи филтър с два клапана( за нашите двигатели е такъв), защото продават каквото им падне и като нищо ще те изработят, макар, че не вярвам да е от филтъра, а пък ако знаеш каква мъка е смяната
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

100% ще реши проблема с клапана но си вземи качествен филтър. Не се притеснявай, че си сипал много масло. Като смениш филтъра, запали, след като позагрее угаси, изчакай 1 минута и премери нивото. Ако трябва долей да е до средата на щеката. Ако след няколко часа престой нивото си е същото, значи клапанът работи добре.
          Да,четох някъде че трябва да се внимава с тия филтри на тия пусти алфи....Насочете ме към някъв филтър?
          Глупавото е че явно маслото си е на мястото си ...а аз му налях към литър....може би ще трябва да източа малко...

Comment

Да,четох някъде че трябва да се внимава с тия филтри на тия пусти алфи....Насочете ме към някъв филтър?
            Глупавото е че явно маслото си е на мястото си ...а аз му налях към литър....може би ще трябва да източа малко...
            Казах ти да не се притесняваш за нивото, защото като смениш филтъра с такъв с изправен клапан, нивото ще падне поради това, че магистралата ще се напълни така определено количество масло ще стои в нея а не в картера.
            Накратко - няма как след смяната на филтъра нивото в картера да се вдигне.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Лорда или Еко някъде бяха пускали номера за филтъра
              sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                Лорда или Еко някъде бяха пускали номера за филтъра
                Лорда. Той писа дисертация на тази тема

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Филтрон ОР 645 от Косер го взех, мога да се обзаложа, че филтъра няма пръст в това, той я кара вече доста време и приемаме ,че клапана не затваря и маслото е до горе и сега изведнъж затваря и маслото липсва, дори да долее то няма да стане повече, а ще е колкото трябва
                  Last edited by lordliness; d.m.y г., 22:15.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                    Филтрон ОР 645 от Косер го взех, мога да се обзаложа, че филтъра няма пръст в това, той я кара вече доста време и приемаме ,че клапана не затваря и маслото е до горе и сега изведнъж затваря и маслото липсва, дори да долее то няма да стане повече, а ще е колкото трябва
                    Ами точно така се получи да....изведнъж...до днес сутринта всичко си беше ок...
                    А има ли вероятност тоя клапан да зацикли в последствие ... ?

Comment

Покарай известно време и гледай маслото преди да правиш нещо.

Comment

Покарай известно време и гледай маслото преди да правиш нещо.
                        Утре ще я качим на магарето за да видим какво е положението от долу...тече ли от някъде...текло ли е....семеринги,чудесии....
                        странна работа...

Comment

Това за филтъра е само едно предположение. Ако е вярно, би трябвало до тази сутрин клапанът да не е работил и идведнъж да е проработил. Което не е невъзможно.
                          Друг симптом за неработещ клапан, освен потропването при студен старт е това че индикацията за ниско маслено налягане гасне с известно закъснение (2 - 3 секунди) при студен старт.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                            При мен тече от към скоростната кутия и си личи. Той казва, че е сухо там.
                            е семеринга е това

---------- Post added at 22:46 ---------- Previous post was at 22:46 ----------

Има познал участник

---------- Post added at 22:50 ---------- Previous post was at 22:46 ----------

PS:
                            Понеже търговци всякакви и филтри още по-всякакви, търси филтър, който освен че го дават да става за твоя двигател да има възвратен клапан и още по-добре и байпасен клапан.
                            И си купи филтър с два клапана( за нашите двигатели е такъв), защото продават каквото им падне и като нищо ще те изработят, макар, че не вярвам да е от филтъра, а пък ако знаеш каква мъка е смяната
                            филтъра е много важно нещо... смених доста марки и лампата светеше на маслото при първи старт в диапазаон 3-5 сек...
                            Докато най накрая не открих супер мупер филтър с който още докато въртя лампата изгасва Knecht/Mahle
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Преди няколко години след смяна на масло,и пробег около 150 километра със скорост около 130-140 ми светна лампата.Спрях вдигнах щеката нямаше никои.Погледнах от долу теч нямаше.Отидох отзад ауспуха чист,да де ама нещо ме накара да се загледам по задното окачване и тогава видях че в близките години от долу колата ръжда няма да хване
                              Който я кара тази кола както си трябва, капещото масло няма време да падне на земята и омаслява задния мост.
                              А който кара не-както трябва, го хваща червеното по кръстовищата и му пишат актове.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                                филтъра е много важно нещо... смених доста марки и лампата светеше на маслото при първи старт в диапазаон 3-5 сек...
                                Докато най накрая не открих супер мупер филтър с който още докато въртя лампата изгасва Knecht/Mahle
                                Значи съм някакъв късметлия, моя го взех от боклучав магазин, обаче лампата за налягането гасне още с първия такт на запален мотор. Последна гасне дюзата.

Comment

Working...
                                X